Ga naar hoofdinhoud

Bastiaan Mulder, 22 december 2015Bastiaan studeerde in 2006 af aan het Conservatorium van Amsterdam, richting Jazz-gitaar, waar hij lessen volgde bij o.a. Jesse van Ruller, Martien Oster, Peter Nieuwerf en Maarten van der Grinten en Martijn van Iterson. Ook volgde hij daar masterclasses van o.a. Patt Martino, John Scofield, Kurt Rosenwinkel, Richard Bona en Bobby McFerrin. Tijdens en na zijn studie begeleide hij een groot aantal artiesten, waaronder Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Mathilde Santing, Moon Baker, Suzanna Lubrano, Kasper van Kooten, Willeke Alberti, Rene Froger, Lee Towers, Gordon, L.A. the Voices, Gerard Joling, Sara Kroos, Ad Visser, Mike&Thomas, Alex Klaasen, Beatrice van der Poel, Jeroen Zijlstra en Maarten van Roozendaal.

Na zijn studie heeft Bastiaan zich steeds meer toegelegd op het componeren, arrangeren en produceren van muziek. Zo schreef hij (samen met Martijn Breebaart) muziek voor drie theaterproducties van Sara Kroos: Zoetgevooisd (winnaar van de VSCD ‘Neerlands Hoop’ cabaret prijs in 2006), Bries (2008) en Boheems (2010). Hiermee toerde hij van 2006 t/m 2011 door de Nederlandse theaters. In 2013/2014 speelde hij in de voorstelling Onbeperkt Genieten van Nilgun Yerli, waarvoor hij het grootste deel van de muziek schreef. Verder produceerde hij o.a. de leader van tv programma’s als ‘3e klasse D’ van de KRO (met het liedje ‘Helden’ geschreven door Ernst v/d Pasch) en ‘In Goed Gezelschap’ van de Vara.

Sinds jaren is Bastiaan de huisgitarist van MOST Original Soundtracks in Amsterdam. Hij speelde commercials in van o.a. Coca Cola, NRC, MediaMarkt, V&D, Adidas, Neckerman, Wereld Natuur Fonds, Warme Bakker, Neurofen, Buggaboo, Pickwick, e.v.a. Sinds 2012 is hij één van de muziekleveranciers aan Freshbeat Tracks, een online muziekcollectie voor professionele commerciële doeleinden.

Back To Top